Najbolje cokoladne glazure za torte i kolace
Cokoladna glazura podize bilo koji recept za tortu ili kolac na visi nivo. Ukusna, bogata, kremasta sa bujnom teksturom, cokoladne glazura je obavezna za vecinu kolaca i torti. Ima dosta razlicitih recepata za cokoladnu glazuru, ovde vam predstavljamo neke koje se lako pripremaju i koriste se cesto za razlicite kolace i torte.
Cokoladna glazura sa puterom i mlekom
Potrebno je : 250 grama cokolade, 60 grama putera, 9o mililitara mleka. Priprema : U tiganj staviti mleko i puter, zagrejati do kljucanja. Skinuti sa vatre i dodati izlomljene komadice cokolade. Ostaviti 3 – 4 minuta, zatim umutiti da se cokolada istopi i sve sjedini. Koristiti po zelji.
Jednostavna glazura sa cokoladom i uljem
Ovo je najlaksi i najbrzi recept za cokoladnu glazuru. Ova glazura je dobra za kolace naprimer bajadere. Jednostavno uzmite 100 grama cokolade i dodati 2 kasike ulja. Staviti na laganu vatru, istopiti i odmah preliti preko kolaca.
Glazura sa slatkom pavlakom
Za glazuru sa slatkom pavlakom potrebno je 150 grama cokolade za kuvanje, 100 mililitara slatke pavlake i jedna kasika maslaca. Slatku pavlaku zagrejati na sporetu ali da ne provri, skinuti sa vatre dodati izlomljenu cokoladu i maslac. Sve sjediniti mesanjem da se dobije glatka glazura, ohladiti na sobnoj temperaturi i preliti preko kolaca, torte.
Glazura sa belom cokoladom
Jednostavna glazura od bele cokolade koju cete najlakse napraviti. Preko serpe kljucale vode staviti posudu sa 200 grama bele cokolade i 50 grama maslaca. Mesati na pari dok se ne istopi, skinuti sa toplote i ostaviti malo da se ohladi pa ukrasiti desert.
Kakao glazura | Glazura sa kakaom i mlekom
Ova glazura je dobra kada nemate cokoladu pri ruci. Za glazuru sa kakaom potrebno je : 1/2 solje kakao praha, 1/4 solje mleka, 1/4 solje putera, 1 casa secera u prahu, 1 kasicica ekstrakta vanile. U serpu kombinovati mleko, puter, kakao, secer i vanilu. Staviti na sporet i dovesti do kljucanja, kuvati jedan minut. Skloniti sa vatre i mesati dok se ne ohladi i zgusne dovoljno. Preliti preko potpuno ohladjene poslastice.
Glazura sa cokoladom i medom
Za glazuru sa medom uzeti 280 grama iseckane cokolade, 1 solja slatke pavlake, 1/2 solje meda. Slatku pavlaku i med staviti na sporet da provri, mesati da se uklopi. Skinuti sa toplote i preliti preko iseckane cokolade, mesati dok ne postane glatko. Ostaviti da se ohladi 5 minuta.
Kako da lakse isecete poslasticu koja ima cokoladnu glazuru :
Jedan nacin da izrezete kolac ili tortu, a da glazura ne ispuca je da noz potopite u toplu vodu. Potopite noz u toplu vodu, obrisite da nema vode i zarezati glazuru. Takodje mozete probati i ovaj sigurno uspesan nacin. Kada stavite glazuru na kolac ili tortu, ostavite da se stegne ali ne previse, da se glazura moze rezati, a da se cokolada ne spoji ponovo. Onda uzeti noz, zarezati samo glazuru u parcad da ostanu crte i onda staviti u frizider da se ohladi. Tortu ili kolac ovako ce te lakse izrezati jer se cokolada stegla, a imata zarezana parcad.
Top 5 best slot machines - Wooricasinos
OdgovoriIzbrišiWe have 블랙 잭 collected all the top 5 best slot 유니벳 machines from all around the world. Choose from 7,500s 위닉스 먹튀 of games and win real money 켈로나 개조 playing them 오피주소