Čizkejk sa Nugat čokoladom
Sastojci
Za bazu
- 200 gr plazma keksa
- 100 gr rastopljenog maslaca
Fil
- 250 gr Nugat čokolade (ja sam stavila sve znači 300)
- 500 ml slatke pavlake
- 250 gr maskarpone sira
- 200 gr neslanog krem sira
- 100 gr šećera
- 2 kesice želatine
- nekoliko kapi esencije lešnika ili badema
Za posip
- seckana čokolada
- nekoliko kašika šlaga (zavisi koliko će te da ukrašavate)
- 1/2 kašike šećera
Način pripreme
Prvo na dasku izlomimo čokoladu i iseckamo je, ja to radim velikim nožem. (ostavite za ukrašavanje malo)
Keks nisam imala mljeveni…stavila sam u kesu i oklagijom izmrvila i usitnila, vi možete koristiti mljeveni keks.
Moj kalup je 20 cm, ali možete ići do 24 veći ne, jer će vam torta biti niska. Izrežite papir za pečenje, nekoliko cm veći od kalupa.
Na okrugli donji deo stavite papir i stavite krug i zatvorite ga. Sa vanjske strane se vidi papir.
Za bazu
U zdelu stavite keks i maslac i sve izmešajte. Stavite u kalup i kašikom dobro pritisnite i izravnajte. Ostavite u frižider oko 15 minuta, dok vi radite fil.
U lončić stavite želatine sa 8 kašika vode, promešajte i ostavite da stoji. U zdelu stavite slatku pavlaku, i mikserom izmutite u šlag. (Ostavite i nekoliko kašika šlaga za ukrašavanje).
U drugu zdelu spojite oba sira sa šećerom, izmešajte dobro, dodajte aromu i sitno seckanu čokoladu. Sve promešati.
Želatinu koja je u međuvremenu nabubrila, staviti na laganu vatru i otopiti. Sipati u krem sa šlagom i sve lagano promešati. Kremu sipati na bazu sa keksom, izravnati i posuti sa čokoladom. Staviti u frižider oko 3 sata.
Kad se torta dobro ohladila, lagano tankim nožem odvojite tortu od rubova kalupa, otvorite kalup, izvadite tortu, slobodno je držite u jednoj ruci, a sa drugom skinite papir za pečenje. Stavite na tacnu za serviranje.
Ostavili ste nekoliko kašika šlaga, dodajte šećer, promešajte, stavite sve u kesu za ukrašavanje i ukrasite tortu.
Primjedbe
Objavi komentar