Punjena krmenadla
Sastojci
- po potrebi svinjske kremenadle
- po potrebi hamburg slanina
- po potrebi sunkarica
- po potrebi tvrdi dimljeni sir
- po potrebi bosiljak
- po potrebi krompir
- po potrebi sargarepa
- po potrebi biber
- po potrebi zacin
- po potrebi seckano persunovo lisce
- po potrebi maslinovo ulje
Način pripreme
Svinjsku kremenadlu otkostiti, preseci na pola (ne sasvim do kraja) i izlupati.
Posoliti, staviti malo zacina.
Izmedju mesa staviti red hamburg slanine, preko nje dve tri snite sunkarice i onda narendati tvrdi dimljeni sir na sitno.
Poslula malo bosiljka, preklopiti meso, ucvrstiti cackalicama i izdinstati u tiganju na ulju uz dodavanje po malo supe.
Krompir i sargarepu skuvati i procediti.
Malo viljuskom krompr iseci, sargarepu takodje, posoliti, pobiberiti, dodati seckani persun i maslinovo ulje.
Sve lagano promesati i servirati uz neku salatu po izboru.
Primjedbe
Objavi komentar